Compromisuri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata intr-o relatie
15576
post-template-default,single,single-post,postid-15576,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Compromisuri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata intr-o relatie

Compromisuri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata intr-o relatie

Sa fii intr-o relatie serioasa inseamna sa imbini doua vieti intr-una. Si cand acest lucru se intampla, este inevitabil ca ambii parteneri sa nu faca compromisuri. Este vorba de lucrurile mici, precum untul de arahide pe care sa-l cumperi, sa arunci rufele intr-un cos sau unde sa mergi in vacanta. Acestea sunt lucrurile din viata de zi cu zi care sunt foarte flexibile.

Apoi, exista compromisurile mai mari care te pot face sa te intrebi daca vrei sa ramai in relatie. Pe langa sanatatea si siguranta ta, care nu ar trebui sa fie niciodata compromise, exista si alte compromisuri subtile, dar semnificative, pe care nu trebuie sa le faci niciodata, indiferent de cat de mult iti iubesti partenerul.

Mai ales cand esti tanar, trebuie sa-ti urmezi visele si obiectivele cu vigoare. Daca partenerul tau este matur si respectos te va sprijini in acest proces. In cazul in care acest lucru nu se intampla si renunti la visele tale pentru celalalt, s-ar putea sa-l invinovatesti mai tarziu si sa te trezesti cu regrete.

Specialistii in relatii spun ca partenerul tau ar trebui sa respecte prioritatile tale in viata, sanatatea, familia si cariera si sa vrea sa fie o persoana mai buna nu numai pentru el, ci si pentru tine. Daca partenerul va afecteaza in mod negativ ar trebui sa-i dati un ultimatum. Pe de alta parte, este important sa impartasiti aceeasi viziune despre viata. Daca partenerul tau nu vrea copii si prefera sa traiasca in oras, in timp ce tu iti doresti o familie numeroasa si o viata in suburbii, solutia ar fi sa opriti prelungirea relatiei si sa o incheiati cat mai repede. Nu este nimic de castigat din pierderea timpului cu cineva care nu are aceeasi viziune despre viata.

Un aspect de care trebuie sa aveti grija si pe care sa nu-l compromiteti este legat de atentia acordata familiei si prietenilor. Este normal sa va vedeti familia si prietenii mai putin, deoarece petreceti timp cu partenerul de viata, insa trebuie sa aveti grija atunci cand partenerul va impiedica sa va vedeti famila si prietenii. In timp ce acest lucru va poate face la inceput sa va simtiti dorita, mai tarziu va reprezenta o problema in relatie. Specialistii spun ca prieteniile sanatoase va pot ajuta sa cultivati relatii mai sanatoase.

Cu totii ar trebui sa ne asteptam sa fim tratati cu dragoste si respect. Partenerii trebuie sa ne fie alaturi in vremuri bune si rele, insa nu trebuie sa ne faca sa ne simtim deconectati de noi insine.