Discretia, este cheia succesului
15673
post-template-default,single,single-post,postid-15673,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Discretia, este cheia succesului

Discretia, este cheia succesului

In ziua de astazi, lumea a uitat de cuvant “discret”. Majoritatea persoanelor isi etaleaza atat viata privata cat si cea a locului de munca in orice retea sociala, lucru care poate afecta viata acestora.

De ce este bine sa pastram discretia in viata noastra intima?

In primul rand, este bine sa fim discreti in ceea ce priveste viata noastra privata deoarece in momentul in care toti prietenii stiu despre ea si este pe buzele tuturor, aceasta se poate degrada. Viata privata simbolizeaza discretia numai prin termenul de privat, privat adica este al tau si numai al tau.

In momentul in care oamenii stiu foarte multe lucruri intime dintr-o relatie ei tind sa judece si sa ofere sfaturi, iar acest lucru nu este tocmai unul bun. Atunci cand primim sfaturile de la prieteni in privinta relatiei pe care o avem cu partenerul nostru de viata, fara sa vrem incepem sa le urmam, iar cand facem acest lucru semnatura noastra proprie dintr-o relatie se depreciaza.

Daca in fiecare situatie sau fiecare conflict cerem ajutorul prietenilor ei ne dau sfaturi in functie de personalitatea lor si nu de a noastra, iar acest lucru in timp o sa scape de sub control mai ales cand observam ca deja relatia nu ne mai apartine cum ar trebui.

In al doilea rand, cand cei din jur stiu prea multe despre o relatie incep sa povesteasca si altor persoane, iar verigile acestui lant devin din ce in ce mai multe si situatie respectiva povestita de la o persoana la alta ia amploare si devina una “inflorita”. De aceea, cea mai buna solutie este ca atunci cand apare un conflict sa fie solutionat de catre cuplu si atat.

Intr-o relatie trebuie sa faci doar ce iti dicteaza inima si sa gestionezi conflictele in directia pe care tu o consideri cea sanatoasa pentru relatie.

Discretia, un atuu pentru succesul in cariera

Atunci cand te angajezi si iti cladesti o cariera, oamenii tind mereu sa fie invidiosi pe succesul tau si pe munca ta. In general, oamenii dintr-o societate nu se bucura de succesul altora pe cat se bucura de esecul acestora.

Daca cei din jurul tau observa ca incepi sa ai castiguri financiare mai mari decat ei si ca iti permiti sa iti cumperi anumite obiecte la care ei doar viseaza, o sa doreasca sa te traga inapoi, sa fii ca ei.

In momentul in care o sa ti se iveasca o oportunitate uriasa care ar putea sa fie nesigura din anumite puncte de vedere cei din jurul tau o sa te traga inapoi si nu o sa te sustina in ceea ce faci.

Astfel ca, daca ai incredere in propriile puteri, daca te cunosti foarte bine si stii cat valorezi nu impartasi succesul tau cu cei din jur, tine-ti cariera intr-o parte in care doar tu si cu cei apropiati tie puteti sa va bucurati.